MergelRijk

Het is weer Kerst in de leukste grot van Valkenburg!

Van 17 november 2017 t/m 7 januari 2018

In deze historische grot worden tientallen informatieve verhalen over mergel en grotten getoond in een intieme kerstsfeer. Met prachtige mergelbeelden, kunstwerken, films en interactieve tablets. Dit jaar uitgebreid met een prachtige miniatuurwereld van Lemax. In alle rust kunt u genieten van een bijzondere film van de MergelTovenaar (bekend van TV) waarin hij het Kerstverhaal tekent met mergelstof. Een ander hoogtepunt is een levensgroot mergelbeeld van De Nachtwacht van Rembrandt. In het grottenatelier mag u zelf uw kerstsouvenir maken van mergel en tenslotte kunt u in de Brasserie de heerlijke Grottenham en het Grottenbier proeven. Een bezoek aan deze grot is een zeer veelzijdige ondergrondse beleving die u niet mag missen!

Hoogtepunt van dit evenement: een bijzondere filmvertoning van het kerstverhaal door de Mergeltovenaar

De Mergeltovenaar is bekend van TV als de Zandtovenaar (o.a. KRO en Efteling TV) Hij vertelt op een bijzondere wijze het kerstverhaal middels magistrale tekeningen van mergelstof.

De film van de Mergeltovenaar wordt vertoond op een groot scherm in de sfeervolle portrettengalerij (museumzaal-trouwzaal) van MergelRijk en is inbegrepen in de toegangsprijs.

 

 

Voor of na de film brengt u een bezoek aan de kerstgrot in MergelRijk en mag u zelf aan de slag met een blokje mergel in het Grottenatelier en hiervan uw eigen kerstsouvenir maken. Mergel is een zachte steen die gemakkelijk te bewerken is tot een leuk souvenir. Het bewerken van mergel kunt u tijdens Kerst in MergelRijk zelf ervaren en beleven, ook dit is inbegrepen in de entreeprijs.

De kerstgrot ligt op slechts 750 meter afstand van de kerstmarkt.

Openingstijden
17 november 2017 t/m 7 januari 2018
Dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Ook Eerste en Tweede Kerstdag open
Nieuwjaarsdag gesloten

Toegangsprijzen Kerst in MergelRijk
Volwassenen kortingstarief € 7,00 (i.p.v. € 9,50)
Kinderen 4 t/m 12 jaar € 6,50
Kinderen t/m 3 jaar € 0,00

Komt u met een grote groep? Neem dan contact met ons op voor groepsprijzen en arrangementen.

Bekijk hier de trailer van de unieke film van de Mergeltovenaar tijdens Kerst in MergelRijk: