Workshops in het Grottenatelier

Een echte Mergelworkshop doe je natuurlijk in het grottenatelier van MergelRijk. Deze unieke omgeving in de grot waar u omringt wordt door prachtige mergelbeelden, zoals een levensgrote sculptuur van de Nachtwacht van Rembrandt, maakt de mergelworkshop extra bijzonder. Tevens heeft u bij een workshop gratis toegang tot MergelRijk en het fossiel- en mijnmuseum, waar je alles te weten komt over Mergel en Grotten. Dat maakt het nóg leuker!

Elke workshop start met een instructie over hoe het gereedschap te gebruiken en de mergelblokken te bewerken. Het grottenatelier biedt plek aan max. ca. 40 deelnemers. Er zijn diverse programma’s mogelijk zowel voor individuele deelnemers als groepen vanaf 10 personen. Ook wissel- en combiprogramma’s voor grotere groepen zijn een optie.

De workshops verzorgen we voor bedrijven, personeelsuitjes, families, verenigingen. Voor kinderen en scholen verzorgen we een aangepaste variant.

Voor of na iedere workshop heeft u de gelegenheid om MergelRijk en het fossiel- en mijnmuseum te bezoeken.

De Mergelworkshop BASIC is onze meest populaire workshop. U ontvangt hierbij bijvoorbeeld een middelgroot blok mergel waarvan u een mooi kunstwerk als aandenken gaat maken.

Bij de PRO workshop ontvangt u een groter blok mergel waar u langer (2 uren) mee bezig bent. U verlaat het atelier dan met een groter kunstwerk, waar meer aandacht aan het resultaat kan worden gegeven door de professionele begeleiding.

Mogelijkheden en prijzen voor groepen vanaf 10 personen:Prijzen mergelworkshops 2015
Bent u met minder dan 10 personen? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we graag wat we voor u kunnen betekenen. Groepen kleiner dan 25 personen kunnen worden aangevuld met andere kleine groepen of deelnemers.

Bij de WIJNKOELER workshop ontvangt u een grote wijnkoeler van mergel die u gaat bewerken. Dit levert altijd prachtige resultaten op en u heeft dan een unieke wijnkoeler die u ongetwijfeld graag op tafel gaat zetten!

TEAMBUILDING workshops worden in samenspraak met u op maat gemaakt, volgens uw gewenste doelstelling. Men kan bijvoorbeeld met de groep samenwerken aan 1 groot kunstwerk of tafereel waaraan iedereen zijn of haar steentje heeft bijgedragen.

Praktische informatie

Duur van de workshop:
De tijdsduur in minuten is exclusief een bezichtiging van MergelRijk. Hiervoor kunt u ongeveer een half uur extra uittrekken. Tussen haakjes staat de totale tijd van de workshop + een bezoek aan MergelRijk.

Aanvang:
Gelieve 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Kledingadvies:
in het grottenatelier is het fris, ca. 14 graden, hier kunt u zich op kleden. Wij raden aan om gemakkelijke schoenen zonder hakken te dragen.

Parkeren:
Direct tegenover MergelRijk is parkeergelegenheid tegen een dagtarief.

Restaurant:
Maak uw uitje compleet en reserveer meteen een arrangement in ons restaurant Daelhemergroeve. Bijvoorbeeld een ontvangst met koffie en vlaai, een grottenlunch, borrel of een diner. Voor groepen vanaf 10 personen zijn er aantrekkelijke menu’s.