MergelRijk

MergelRijk voor Groepen – Bezoek MergelRijk met een groep

Half april 2014 heeft MergelRijk de deuren geopend. MergelRijk is een gloednieuwe attractie in een eeuwenoude grot waar alle wetenswaardige facetten van mergel en de mergelgrotten centraal staan. En natuurlijk is MergelRijk niet alleen door u en uw eventuele gezin te bezoeken, maar ook door grotere groepen.

Wat zijn zoal de mogelijkheden voor groepen?
U kunt vrijwel dagelijks vanaf 11.00 uur met uw groep bij ons terecht om de mergelgrotten te ontdekken.

Film
U kunt op eigen houtje en dus zonder gids de grotten gaan verkennen. U kunt dan met uw groep door het sfeervol verlichte gangenstelsel lopen, en genieten van de bezienswaardigheden, films, verhalen en verrassend leuke weetjes die u onderweg tegenkomt. Alles bij elkaar duurt een bezoek ruim een uur.

Bedrijfsuitje in de grotten
U kunt er ook voor kiezen uw bedrijfsuitje te laten plaatsvinden in de grotten van MergelRijk. In dat geval wordt u met uw personeel ontvangen met koffie, thee en natuurlijk een heerlijk stuk Limburgse vlaai. Nadat er aan de inwendige mens gedacht is, kan uw tocht door de grotten beginnen. Eenmaal binnen kunt u onder andere meer te weten komen over hoe de Bokkenrijders samenkwamen, hoe dieren als vleermuizen in de grotten leven, hoe grotchampignons gekweekt worden en hoe mergel uit de grotten ontgonnen wordt.

Als u dacht dat hierna uw bedrijfsuitje erop zit, heeft u het mis. Nadat u allen een drankje aangeboden heeft gekregen, gaan u en uw team namelijk ook nog een spannende en tegelijk grappige tocht door de Spookgrot maken, onder leiding van een ietwat rare, verwarde, verdwaalde gids.

Waar u ook voor kunt kiezen is om door de donkere gangen van de Grot van Daelhem te ‘struinen’. Daar wacht u een boeiende tocht, waarbij u op diverse plekken ludieke en bijzondere opdrachten dient te vervullen, onder leiding van de acteurs van Jut & Jul produkties.

Of u nu besluit een Spooktocht te gaan maken of een Grottentocht met opdrachten te doen, u zult na afloop nodig bij moeten komen (vooral van het lachen!) en dat kan natuurlijk het best terwijl u smult van een heerlijk diner in brasserie Daelhemergroeve.

Toch iets anders?
Geeft u toch liever een andere invulling aan uw bedrijfsuitje? Klik dan hier om een overzicht van de verschillende arrangementen en mogelijkheden te krijgen. Wanneer u een arrangement boekt, ontvangt u een korting op een toegangskaartje voor MergelRijk! Bij bepaalde arrangementen kunt u deelnemen aan MergelWorkshops. MergelWorkshops zijn er voor ieder budget en voor diverse niveaus. Ook zijn er kortdurende workshops te boeken of workshops die langer duren. Bij de MergelWorkshops zijn verder upgrades mogelijk naar andere workshops, zoals die met 3D of die met wijnkoelers.

De workshops die we verzorgen, verzorgen we overigens niet alleen als bedrijfsuitje, maar ook voor bijvoorbeeld families en verenigingen. Voor scholieren en kinderen zijn er aangepaste MergelWorkshops.

En over kinderen gesproken…
Bij MergelRijk kun je ook heel goed een kinderfeestje houden: om precies te zijn kan dat iedere woensdagmiddag. Het door ons georganiseerde feestje bestaat niet alleen uit een MergelWorkshop, maar ook uit een heuse speurtocht door heel MergelRijk en een Kidsdiner met een verrassingsmenu. Tijdens de workshop maken alle deelnemers iets leuks van een klein blokje mergel. Het resultaat mogen ze mee naar huis nemen. Er is geen minimum aantal deelnemers nodig, maar reserveren is wel noodzakelijk. Als ouders of begeleiders dient u tot slot de kinderen tijdens de speurtocht zelf te begeleiden, maar daar staat tegenover dat u dezelfde prijs betaalt als de kinderen.

Overigens heeft MergelRijk ook speciale dagarrangementen voor groepen in Valkenburg samengesteld in combinatie met een bezoek aan Maastricht. U leest er hier alles over.

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken