Kijk-doe-proef & wandel arrangement

MergelRijk heeft 3 leuke wandelarrangementen waarbij u zelf ter plekke kunt kiezen uit diverse lengtes van de wandelingen. Hiervoor ontvangt u een compleet wandelboekje bij onze kassa, met mooie routes in en rondom Valkenburg. Inclusief tekst en uitleg over de historie en bezienswaardigheden waarlangs u wandelt. Ook heel leuk om aan iemand cadeau te doen!

 

  1. Wandel arrangement met Limburgse vlaai: inclusief entree MergelRijk, Valkenburgs wandelboekje en koffie/thee/fris (1x) met Limburgse vlaai voor € 16,50 p.p.

2. Wandel arrangement met borrel (Grottenham en Grottenbier: inclusief entree MergelRijk, Valkenburgs wandelboekje, Grottenbier (of een andere consumptie) en een Grottenham amusehapje voor € 19,00 p.p.

3. Wandel arrangement compleet: inclusief ontvangst met koffie/thee/fris (1x) met Limburgse vlaai. entree MergelRijk, Valkenburgs wandelboekje, Grottenbier (of een andere consumptie) en een Grottenham amusehapje voor € 24,- p.p.

Bijzonderheden:
– Vanaf 8 personen is het noodzakelijk om vooraf even door te geven hoe laat u komt.
– Onze Brasserie is geopend van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Voor informatie of reserveringen kunt u ons altijd een e-mail sturen.

 

Kerst in MergelRijk

Naast prachtige mergelbeelden, kunstwerken, films en interactieve tablets, die het hele jaar door te zien zijn, is het in de Kerstperiode nóg mooier in MergelRijk. Talloze extra kerstversieringen, kerstbeelden, kerstmuziek en een sfeervolle kerstverlichting maken een bezoek aan de grot in deze tijd extra bijzonder.

Valkenburg staat tijdens de Kerst bekend om de ondergrondse Kerstmarkten in de grotten, maar sinds enkele jaren weten de bezoekers ook hun weg te vinden naar MergelRijk: een mooie combinatie van shoppen en genieten van de rijke ondergrondse historie van Valkenburg.

Klik hier voor meer info zoals openingstijden en Kerststad Valkenburg.

Activiteiten voor groepen

Voor de leukste activiteiten voor groepen in Valkenburg en omgeving moet u zijn bij TIP Zuid-Limburg: het nieuwe VVV voor groepsuitjes in Valkenburg. TIP Zuid-Limburg heeft een groot aanbod van enkel de leukste activiteiten in Valkenburg en omgeving, voor groepen vanaf 10 personen. TIP Zuid-Limburg staat bekend om een uitstekende service en is de juiste partner voor het organisteren van uw bedrijfsuitje, personeelsfeest, teamevent of vrijgezellen activiteit met bijvoorbeeld Grotbiken, avonturentochten, rondleidingen, spooktochten en lekker eten en drinken.

Kijk op www.tip-zuidlimburg.nl voor alle activiteiten, informatie en prijzen.

Steenkolenmijn

Direct naast MergelRijk ligt de steenkolenmijn van Valkenburg. Deze 100 jaar oude model-steenkolenmijn is een unieke beleving van hoe de mijnwerkers in de vorige eeuw in Zuid-Limburg hun brood verdienden. Een harde ondergrondse wereld, die tot leven wordt gebracht door de vele nog in werking zijnde machines en de indrukwekkende verhalen van de ex-mijnwerkers die u een rondleiding door hun mijn geven.

Voor meer info: www.steenkolenmijn.nl

Extra voordelig: bij de kassa van MergelRijk zijn combi-tickets verkrijgbaar met korting voor MergelRijk + Steenkolenmijn.

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen en Mergelsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken