The Cave Challenge

Nieuwe activiteit in de grotten van Valkenburg – Ga jij met je team als eerste alle aanwijzingen in de grot vinden? Door het oplossen van puzzels, het ontcijferen van eeuwenoude geheime inscripties, het vinden van de verborgen aanwijzingen in het ondergrondse gangenstelsel en het goed inzetten van de verkregen dukaten, kan jouw team als eerste de oplossing van het mysterie ontrafelen. Maar dat is niet alles! Wellicht kunnen jullie de spelleider omkopen en wordt jullie team toch nog de winnaar van The Cave Challenge?!?!

The Cave Challenge is mogelijk vanaf minimaal 10 personen (maximaal 50 personen) en wordt gespeeld in teams van 3-5 personen.. Een unieke, nieuwe game voor groepen in de grotten van Valkenburg, als teambuildingsactiviteit, personeelsuitje, vrijgezellendag, met collega’s, vrienden of familie. De kosten bedragen € 27,50 per persoon.

Kijk-doe-proef & wandel arrangement

MergelRijk heeft 3 leuke wandelarrangementen waarbij u zelf ter plekke kunt kiezen uit diverse lengtes van de wandelingen. Hiervoor ontvangt u een compleet wandelboekje bij onze kassa, met mooie routes in en rondom Valkenburg. Inclusief tekst en uitleg over de historie en bezienswaardigheden waarlangs u wandelt. Ook heel leuk om aan iemand cadeau te doen!

 

  1. Wandel arrangement met Limburgse vlaai: inclusief entree MergelRijk, Valkenburgs wandelboekje en koffie/thee/fris (1x) met Limburgse vlaai voor € 16,50 p.p.

2. Wandel arrangement met borrel (Grottenham en Grottenbier: inclusief entree MergelRijk, Valkenburgs wandelboekje, Grottenbier (of een andere consumptie) en een Grottenham amusehapje voor € 19,00 p.p.

3. Wandel arrangement compleet: inclusief ontvangst met koffie/thee/fris (1x) met Limburgse vlaai. entree MergelRijk, Valkenburgs wandelboekje, Grottenbier (of een andere consumptie) en een Grottenham amusehapje voor € 24,- p.p.

Bijzonderheden:
– Vanaf 8 personen is het noodzakelijk om vooraf even door te geven hoe laat u komt.
– Onze Brasserie is geopend van 10.30 uur tot 17.00 uur.

Voor informatie of reserveringen kunt u ons altijd een e-mail sturen.

 

Kerst Miniaturen in MergelRijk

In MergelRijk zijn er dit jaar nóg meer kerstminiaturen te bewonderen. U komt ogen tekort bij het zien van de vele details, honderden huisjes, bewegende attracties, duizenden figuranten en kerstbomen. De sfeervol verlichte grot met haar bijzondere kerstbeleving en prachtige beelden van mergel vertelt u ook nog alle interessante verhalen over grotten en mergel. Iedereen mag zelf (gratis) een eigen mergel-souvenir maken in het grottenatelier. In een unieke film tekent de zandtovenaar, bekend van TV, het kerstverhaal.

Valkenburg staat tijdens de Kerst bekend om de ondergrondse Kerstmarkten in de grotten, maar sinds enkele jaren weten de bezoekers ook hun weg te vinden naar MergelRijk: een mooie combinatie van shoppen en genieten van de rijke ondergrondse historie van Valkenburg.

Klik hier voor meer info zoals openingstijden en Kerststad Valkenburg.

Activiteiten voor groepen

Voor de leukste activiteiten voor groepen in Valkenburg en omgeving moet u zijn bij TIP Zuid-Limburg: het nieuwe VVV voor groepsuitjes in Valkenburg. TIP Zuid-Limburg heeft een groot aanbod van enkel de leukste activiteiten in Valkenburg en omgeving, voor groepen vanaf 10 personen. TIP Zuid-Limburg staat bekend om een uitstekende service en is de juiste partner voor het organisteren van uw bedrijfsuitje, personeelsfeest, teamevent of vrijgezellen activiteit met bijvoorbeeld Grotbiken, avonturentochten, rondleidingen, spooktochten en lekker eten en drinken.

Kijk op www.tip-zuidlimburg.nl voor alle activiteiten, informatie en prijzen.

Steenkolenmijn

Direct naast MergelRijk ligt de steenkolenmijn van Valkenburg. Deze 102 jaar oude model-steenkolenmijn is een unieke beleving van hoe de mijnwerkers in de vorige eeuw in Zuid-Limburg hun brood verdienden. Een harde ondergrondse wereld, die tot leven wordt gebracht door de vele nog in werking zijnde machines en de indrukwekkende verhalen van de ex-mijnwerkers die u een rondleiding door hun mijn geven.

Voor meer info: www.steenkolenmijn.nl

Extra voordelig: bij de kassa van MergelRijk zijn combi-tickets verkrijgbaar met korting voor MergelRijk + Steenkolenmijn. (Met uitzondering van de kerstperiode van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020).

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken