Openingstijden

Wegens Corona maatregelen zijn we t/m 28 april a.s. gesloten.

Daarna zijn we hopelijk weer dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur, waarbij de kassa sluit om 16.00 uur. Buiten vakantie- en feestdagen zijn we op maandagen gesloten.

U kunt zelf bepalen hoe lang u in MergelRijk wilt verblijven. Een bezoek duurt gemiddeld 45 minuten zonder kinderen en 1,5 uur met kinderen.

Entreeprijzen

Vanaf 13 jaar:  € 12,50
4 t/m 12 jaar € 9,50 inclusief speurtochtboekje
0 t/m 3 jaar € 0,00

De entree is inclusief het maken van een eigen mergelsouvenir!

Gereserveerde groepen vanaf 20 personen: € 9,50 p.p.

Tickets kun je gewoon aan de kassa kopen.

Voor touroperators, scholen en kinderdagverblijven hanteren we speciale tarieven.

 

Dit is MergelRijk:

Een bijzondere grot in Valkenburg met onder andere veel historie, mergel- en zandsculpturen voor volwassenen en voor kinderen onder andere een groot Dino avontuur, fossielen zoeken en een speurtocht. In MergelRijk wandel je in je eigen tempo door de sfeervol verlichte grot. Je ziet er veel prachtige mergel- en zandsculpturen. Met behulp van films o.a. van de zandtovenaar, fossiel– en mijnmuseum, interactieve tablets en een kinderspeurtocht, beleef je talloze interessante verhalen over mergel en grotten. Als een van de hoogtepunten mag je in het grottenatelier van een blokje mergel zelf je eigen souvenir maken!

Brasserie

Bij de ingang is een gezellige brasserie waar je kunt u genieten van een drankje of lekkere lunch. Een heel unieke ondergrondse beleving die nergens anders mogelijk is in een grot!

Parkeren

Tegenover MergelRijk kun je tegen een dagtarief de hele dag voordelig parkeren op de parkeerplaats van de Steenkolenmijn.

Gebruik dit navigatie adres naar de parkeerplaats: Daalhemerweg 144, Valkenburg.

Begeleiding en bezoekduur

MergelRijk is een sfeervol verlichte grot die net als een museum zonder gids of begeleiding te bezoeken is. Dit is een unieke beleving!

Je volgt een uitgezette route door de grot. Dit is de beste manier om de grotten te beleven op een wijze die bij iedereen past omdat het kan in ieders eigen tempo.

Een bezoek duurt ongeveer 1 uur zonder kinderen en doorgaans ruim 1,5 uur met kinderen.

Leeftijden

MergelRijk is een grot voor volwassenen én voor kinderen. Kinderen ontvangen een speurtocht waarmee ze MergelRijk op hun eigen manier kunnen ontdekken. De speurtocht is ook leuk om samen met papa en mama te doen.

MergelRijk is de leukste grot van Valkenburg voor jong én oud!

Temperatuur en kleding

In MergelRijk is het ongeveer 14 graden Celcius. De brasserie is zelfs verwarmd middels vloerverwarming!

Wij adviseren om je te kleden naar de temperatuur en makkelijke schoenen te dragen.

Kinderwagens

MergelRijk is ook goed te bezoeken met een kinderwagen of buggy. Een klein deel (en de toiletten) is echter enkel via een trap toegankelijk. Als je dit deel wilt bezoeken dan zou je de buggy of kinderwagen even de trap op en af kunnen tillen. Dat wordt door de meeste bezoekers gedaan.

Honden

Honden zijn ook welkom in MergelRijk, mits kort aangelijnd. LET OP: In de kerstperiode, vanaf 1 november tot half januari, zijn honden niet toegestaan (m.u.v. blindengeleidehonden / hulphonden).

Rolstoelen, scootmobielen en rollators

MergelRijk is slechts gedeeltelijk te bezoeken met een rolstoel, scootmobiel of rollator, omdat een klein deel (en de toiletten) enkel via een trap toegankelijk is. 

Foto en film

Foto’s maken voor privégebruik is toegestaan. Het is niet toegestaan om in MergelRijk te filmen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. (Semi-)professionele fotografie en publicatie van foto’s voor professionele of commerciële doeleinden of (online) publicaties is niet toegestaan, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Eten en drinken

Hiervoor kunt je tijdens openingstijden terecht in de brasserie bij de ingang of op het terras. In het museum is nuttigen van zelf meegebracht eten en drinken niet toegestaan.

Verlichting

De hele grot is sfeervol en goed verlicht, een zaklamp is niet nodig!

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken