MergelRijk

Grot Valkenburg: bezoek de mooiste grot die Valkenburg te bieden heeft

Wil je meer weten over grot Valkenburg en wat de grotten van Valkenburg je te bieden hebben? Valkenburg staat bekend om haar toeristische attracties. Vele vooral oudere mensen, maar ook families, vrienden en kennissen komen hier voornamelijk voor een vakantie of weekendje weg. Wist je dat Valkenburg ook over schitterende mergelgrotten beschikt? Deze mergelgrotten zijn ontstaan doordat blokbrekers mergel wonnen, voor de bouw van gebouwen en huizen, waaronder het treinstation in Valkenburg. Hierdoor ontstonden ondergrondse gangen. Deze grotten zijn dus niet van nature ontstaan maar gecreëerd door mensenhanden.

Grot Valkenburg: Kom naar het veelzijdige MergelRijk

Grot Valkenburg MergelRijk is een van de grotten in Valkenburg. Het is een ware attractie in hartje Valkenburg. Van de Mergel overblijfselen zijn mooie creaties gemaakt, te denken valt aan o.a. ‘De Nachtwacht’. MergelRijk heeft tunnels met ieder zijn eigen naam. Iedere bezoeker krijgt een stukje mergel, waarmee je een mooie mergelcreatie kunt maken. Maar ook kun je levensgrote mergelbeelden bezichtigen. Je kunt zien hoe grotchampignons gekweekt worden en kinderen kunnen ‘fossielen’ zoeken. MergelRijk Valkenburg is de locatie om mergel, zandsculpturen en een miniatuur wereld te ontdekken.

Voor wie is MergelRijk, de leukste grot in Valkenburg, geschikt?

Grot Valkenburg MergelRijk is geschikt voor zowel jong als oud. Vele duizenden bezoekers komen jaarlijks naar MergelRijk voor ondermeer: verjaardagen, bedrijfsuitjes, maar ook schooluitjes, feesten en bruiloften. MergelRijk biedt naast een individueel bezoek ook verschillende arrangementen voor groepen. Zo zijn er snuffel workshops en cursussen van een mergel beeldhouwer. Na afloop ga je met een mooi souvenirtje naar huis. Deze workshops bieden wij voor zowel scholen, alsook voor kleine en grote groepen. Met Kerst heeft MergelRijk een speciale kerstspecial, dan is alles in kerstsfeer versierd. Je kunt hier dan miniatuurbeelden en levensechte beelden in kerststijl komen bewonderen, maar ook het kerstverhaal volgen. Maar ook in andere seizoenen van het jaar is MergelRijk een bezoekje meer dan waard. Kinderen die naar MergelRijk komen krijgen een doe-boekje met speurtocht en diploma, bekijk ook ons Kids MergelRijk arrangement. Op interactieve tablets ontdek je meer over de Limburgse natuur en geschiedenis. Bekijk voor volwassenen ons: Kijk-doe-proef wandelarrangement.

Brasserie en vertier in MergelRijk

In het ondergrondse Brasserie MergelRijk kun je 7 dagen in de week komen voor een lunch en van donderdag tot zondag voor het diner, ook kun je genieten van een kop koffie met Limburgse-vlaai. Je hoeft je bij MergelRijk nooit te vervelen er is nog veel meer te doen. Bekijk rustig onze website voor meer informatie en de arrangementen.

Meer informatie over MergelRijk

Voor meer informatie over MergelRijk bekijk hier onze bezoekersinfo-pagina: tarieven en informatie-pagina. Wij zien je graag in MergelRijk.

Bestel nu tickets! Contact met MergelRijk!

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken