MergelRijk

Grotten Limburg: Bezoek MergelRijk in Valkenburg

Grotten Limburg, een unieke ervaring voor jong en oud. MergelRijk is de attractie om de Limburgse grotten te verkennen en te leren over de manier waarop ze zijn ontstaan en hoe ze worden onderhouden. De grotten worden ook wel groeves genoemd. Deze lange groeves onder de grond van de zuidelijke provincie zijn een interessante attractie tijdens een bezoek aan Valkenburg. De grotten zijn ontstaan doordat blokbrekers mergel wonnen voor de bouw van woningen en gebouwen in de omgeving van Limburg. Zo is ook het treinstation van Valkenburg gebouwd. De grotten zijn dus niet natuurlijk ontstaan, maar ze zijn gecreëerd. In Limburg vind je verschillende grotten, genaamd: Maastricht Underground, Steenkolenmijn Valkenburg, Cauberg Cavern, de Fluweelengrot Maastricht en MergelRijk. De Grotten van Limburg zijn stuk voor stuk een bezoekje waard tijdens je verblijf in Limburg.

Bestel hier je tickets

Grotten Limburg: Alles wat je moet weten over MergelRijk

MergelRijk Valkenburg is een van de mooiste grotten die Limburg kent. Je kunt bij MergelRijk miniaturen en beelden van mergel bekijken, zoals de Nachtwacht van Rembrandt. Door middel van interactieve schermen kom je meer te weten over de grotten van Limburg en de natuur eromheen. Kinderen kunnen fossielen zoeken en je leert hoe grotchampignons worden gekweekt. Tijdens je bezoek mag je ook zelf een stukje mergel bewerken en dit meenemen als souvenir. Tevens kan je, in groepsverband, deelnemen aan mergelworkshops. Je krijgt een blokje mergel en hiervan kan je, onder leiding van een mergelcarver, een eigen kunstwerk maken. Uiteraard mag je jouw werk mee naar huis nemen. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht en krijgen na afloop een diploma. Voor de volwassenen is er een Kijk-Doe-Proef & Wandelarrangement waarbij je leert over de grotten en kunt genieten van een stuk Limburgse vlaai.

Kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en bruiloften in de Grotten van Limburg

Jouw kinderfeestje in de grotten van Limburg? Bij MergelRijk is alles mogelijk. Wij bieden mogelijkheden voor bedrijfsuitjes, bruiloften, vrijgezellenfeesten en schooluitjes. Tevens beschikt de grot over de enige ondergrondse trouwzaal van Nederland. Met kerst zijn de grotten op hun allermooist. Prachtige versiering en sfeervolle verlichting maken de grotten absoluut een bezoekje waard. Mocht je dus aan het nadenken zijn over een weekendje weg? Kies dan voor Valkenburg of Maastricht en bezoek de bijzondere grotten in Limburg voor een unieke ondergrondse ervaring.

Bestel hier je tickets Contact met MergelRijk

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken