Mergel beeldhouwen bij MergelRijk
Bij MergelRijk is het onder andere mogelijk meer te leren over mergel beeldhouwen. U kunt er namelijk verschillende kortdurende of langer durende MergelWorkshops volgen in een speciaal ingericht grottenatelier. Er zijn workshops te boeken voor ieder budget.

Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Tijdens een MergelWorkshop wordt u door professionele mergel beeldhouwers begeleid. Zij proberen u op een leuke manier uit te dagen om uw creatieve grenzen en misschien ook wel de grenzen van uw fantasie te verleggen en op die manier uw eigen, unieke kunstwerk van mergel te creëren.

Maar dat kan ik toch helemaal niet?
Als u na het lezen van bovenstaande alinea meteen denkt dat u dat waarschijnlijk helemaal niet kunt, is het wellicht een hele geruststelling te weten dat u kunt deelnemen aan MergelWorkshops van verschillende niveaus. U hoeft aan het eind van een workshop dus nog echt niet de meest ingewikkelde 3D-sculpturen te kunnen realiseren, maar u kunt bijvoorbeeld ook beginnen met het maken van een veel eenvoudigere theelichthouder.

Wanneer is een MergelWorkshop te volgen?
Een MergelWorkshop volgen kan eigenlijk bijna altijd. Kom bijvoorbeeld een workshop volgen tijdens uw bedrijfsuitje, uw familiedag, tijdens een schoolreisje naar Valkenburg, of tijdens een andere gelegenheid. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, voor kleine en grotere kinderen, voor volwassenen en ouderen.

Oké, uit welke workshops kan ik dan zoal kiezen?
Binnen MergelRijk heeft u de keuze uit de volgende MergelWorkshops (te boeken voor groepen, bestaande uit minimaal 10 personen). Bovendien krijgt u dan een korte rondleiding door MergelRijk en sluit u af met een proeverijtje van grottenham en grottenbier.

    1. MergelWorkshop LITE. De LITE-workshop is bedoeld voor mensen met een klein budget, duurt 60 minuten. Tijdens deze workshop krijgt u van ons een mergelblok van ongeveer 15 bij 10 bij 8 cm. U leert vervolgens, onder deskundige begeleiding, van dit blok een leuk aandenken te maken.
    2. MergelWorkshop BASIC. De BASIC-workshop is de populairste workshop die we hebben. Tijdens deze 90 minuten durende workshop krijgt u van ons een mergelblok van ongeveer 20 bij 15 bij 8 cm, een mergelblok dat u gaat bewerken tot iets moois.
    3. MergelWorkshop PRO. De PRO-workshop gaat een stap verder dan de BASIC-workshop. Tijdens deze workshop krijgt u van ons een mergelblok van ongeveer 30 bij 15 bij 8 cm. Dit blok leert u vervolgens om te toveren tot een fraaie creatie.
    4. MergelWorkshop TEAM. De TEAM-workshop is ideaal om te volgen als u op zoek bent naar een originele teambuildingsactiviteit. Voorafgaand aan deze workshop, die 150 minuten duurt, bepalen we samen met uw team hoe het programma er precies uit gaat zien. Samenwerking is tijdens deze workshop uiteraard het belangrijkste thema. Elke deelnemer gaat zelfstandig aan de slag, maar er zal gezamenlijk aan één project gewerkt (moeten) worden. Wat voor project dat kan zijn? Een schaakspel van mergel, dat uiteraard bestaat uit heel veel verschillende onderdelen, of een totempaal van mergel, die tegen het eind van de workshop gezamenlijk opgebouwd dient te worden.
    5. MergelWorkshop WIJNKOELER. De WIJNKOELER-workshop is de laatste workshop waaruit u kunt kiezen. De workshop duurt 150 minuten. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat u tijdens deze workshop een wijnkoeler uit mergel creëren, waar u gegarandeerd nog jaren van zult genieten.

En o, ja…
Tijdens alle MergelWorkshop krijgen de deelnemers – tegen betaling van een kleine meerprijs – een lekker kopje koffie of thee met een vers stuk Limburgse vlaai of een heerlijke grottenlunch aangeboden. Als u hierover meer wilt weten, verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Wilt u met uw gezelschap komen Mergel Beelhouden bij MergelRijk? Neemt u dan contact met ons op.

Graag tot binnenkort!

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken