Ervaringen & beoordelingen van anderen
Wat doet u vóórdat u een nieuwe attractie als MergelRijk gaat bezoeken? Precies: u kruipt achter uw pc, neemt uw tablet op schoot of pakt uw smartphone erbij om te bekijken wat de ervaringen van eerdere bezoekers waren. Omdat wijzelf de meningen van onze bezoekers ook graag wilden weten, hebben we alle reviews bij elkaar verzameld. Hieronder kunt u een aantal beoordelingen, geplaatst op verschillende reviewsites, teruglezen.

Inmiddels is MergelRijk door gebruikers van de reviewsite Tripadvisor uitgeroepen tot beste attractie van Valkenburg.

Facebook
Op Facebook werkt het beoordelingssysteem met sterren, waarbij één ster ‘slecht’ betekent, twee sterren ‘matig’ betekent, drie sterren ‘voldoende’ betekent, vier sterren ‘goed’ betekent en vijf sterren ‘uitstekend’ betekent. De meeste mensen die een bezoek brachten aan de grotten van MergelRijk, hebben onze attractie na afloop beoordeeld met maar liefst vijf sterren (het maximum). Ons gemiddelde op basis van 28 beoordelingen is 4,2 sterren. Bij de beoordeling kan ook een reactie worden geschreven.

Bart (vijf sterren) schreef bijvoorbeeld:
“Superbeleving als je in Valkenburg bent! Zelfs als je denkt dat je de mergelgrotten al kent is dit toch een Must-See!!!”

Kirsten (vijf sterren) schreef bijvoorbeeld:
“Wat een vriendelijk personeel, een leuke activiteit met kinderen. Naast veel zien ook dingen doen. En dat in een grot, erg spannend!”

Anouk (vijf sterren) schreef bijvoorbeeld:
“Bijzondere manier om de geschiedenis te beleven op een hele bijzondere locatie. Prachtige mergelkunst gezien en nog nieuwe dingen geleerd ook. De volgende keer neem ik mijn dochter mee, zodat ze in de ‘mergelzandbak’ kan spelen en zelf iets moois uit mergel kan maken in de workshop.”

Heidi (vijf sterren) schreef bijvoorbeeld:

“Nooit gedacht dat er zoveel moois te zien was onder de grond, een aanrader!”


Peter, Suzanne, Melinda, Nies, Leon, Erik, Alfons en Miranda hebben onze attractie elk vier sterren gegeven. Miranda voegde er nog aan toe MergelRijk “echt gaaf” en “een belevenis” te vinden. Aan de reacties op onze berichten, foto’s en filmpjes op Facebook merken we overigens ook dat bezoekers en aanstaande bezoekers doorgaans superenthousiast zijn. We zijn heel blij met het feit dat onze Facebookpagina lekker actief is, maar nieuwe fans zijn natuurlijk altijd welkom.

Zoover
Op Zoover werkt het beoordelingssysteem met rapportcijfers. Een attractie is dus te beoordelen met een cijfer tussen de 1 en de 10, waarbij een 1 ‘zeer slecht’ is en een 10 ‘uitmuntend’ is. Op Zoover hebben sinds de opening van MergelRijk op 12 april 2014 drie personen onze attractie beoordeeld. Ar heeft MergelRijk beloond met een dikke 9,0, Harold met maar liefst een 10,0 en JRS met een fraaie 7,0.

Ar schreef erbij:
“MergelRijk is een leuke, nieuwe attractie. Als eerste bezoekers [hebben we] een goed beeld gekregen van de mogelijkheden van mergel (zandsteen). Goede combinatie met de steenkolenmijn ernaast.”

Harold schreef erbij:

“Prachtig om te zien, al die beeldhouwwerken uit mergel. Ook voor kinderen is het leuk. In de grot is een ruimte waar een workshop wordt gegeven. Hier kunnen ze zelf de mergel bewerken. Daarna mag het mee naar huis. Leuk om te bezoeken bij minder mooi weer. [….]

JRS schreef erbij:
“Leuk om een keer gezien te hebben. Knap wat ze gemaakt hebben.”

TripAdvisor
Het beoordelingssysteem van TripAdvisor werkt, net als die van Facebook, met sterren. Op de website van TripAdvisor zijn op dit moment acht beoordelingen te vinden. Zeven van de acht beoordelingen kwamen uit op vijf sterren, het maximale aantal sterren dat je kunt geven.

Thijs (vijf sterren) schreef er bijvoorbeeld bij:
“Afgelopen weekend heb ik, tijdens het openingsweekend van MergelRijk, een bezoek gebracht aan deze nieuwe attractie. Ik had, dacht ik, al een goed beeld van wat mij te wachten stond, na het bezoeken van de website. Echter, mijn verwachtingen werden volledig overtroffen. MergelRijk is absoluut een bezoek waard. Rijd er gerust voor om als u in Zuid-Limburg bent. Dit werpt een nieuw licht op Valkenburg!”

Linda (vijf sterren) schreef er bijvoorbeeld bij:
“Hier het kinderfeestje van onze dochter van 8 gehouden. Het was erg leerzaam, maar ook vooral supergezellig. Je krijgt een goed beeld van Valkenburg!”

Anouk (vijf sterren) schreef er bijvoorbeeld bij:
“Wat een prachtige nieuwe attractie heeft Valkenburg erbij. Ik stond versteld van het grote ondergrondse gangenstelsel met prachtige mergelsculpturen die je mee terug nemen in de tijd. Een combinatie van kunst en geschiedenis op een manier die voor het hele gezin leuk is. Fantastische ‘mergelzandbak’ voor de kids om in te spelen en de volgende keer wil ik zeker deelnemen aan een mergelworkshop – de sculpturen bieden genoeg inspiratie voor een eigen creatie!”Godelieve (vijf sterren) schreef er bijvoorbeeld bij:
“Prima entourage. Leuke en deskundige begeleiding. Zelf een kunstwerk van mergel maken is beslist een aanrader. In iedereen schuilt een kunstenaar!”

K. (vijf sterren) schreef er bijvoorbeeld bij:

“Aparte belevenis voor jong en oud. Indrukwekkende bezienswaardigheden en sfeervol verlichte gangenstelsels. Limburgse historie en [meer over] het gebruik van de grot in tijden van oorlog. Personeel [is] erg vriendelijk.”

Trots, maar altijd open voor feedback
Deze mooie resultaten, na nog maar zo kortgeleden officieel geopend te zijn, maken ons een klein beetje verlegen. Onder het mom van “het kan altijd beter” willen we u echter vragen om ons feedback te blijven geven. Alleen zo kunnen we uitgroeien tot de beste, grappigste en leukste attractie die Zuid-Limburg te bieden heeft!

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken