Scholen

Voor basisscholen en middelbare scholen is een bezoek aan MergelRijk zowel zeer leerzaam en leuk tegelijk. Op eigen houtje struinen door deze grot is bijzonder spannend, educatief, indrukwekkend en creatief voor leerlingen. Voor middelbare scholen verzorgen wij wel altijd een rondleiding met gids.

Het is echt een indrukwekkende, educatieve belevenis voor kinderen vanaf 6 jaar in deze mooie historische grot van Valkenburg. Scholieren ontdekken er alles over mergel en grotten, van interessante feiten tot leuke weetjes aan de hand van filmpjes en kunstwerken. En in de unieke ondergrondse workshopruimte, het grottenatelier, mogen scholieren zelf aan de slag met gereedschappen en een blokje mergel en er een leuk souvenir van gaan maken.

Deze ervaring van het typisch Limburgse cultuurhistorische erfgoed mogen scholieren niet missen bij een bezoek aan Zuid-Limburg, hier moeten ze geweest zijn!

Voor scholen hanteren wij een sterk gereduceerd tarief: € 7,50 p.p. voor zowel basisscholen als middelbare scholen. Begeleiders mogen gratis mee. Voor middelbare scholen komt er nog een eenmalige meerprijs bij voor de gids.

Basisschool-leerlingen mogen op reservering hun eigen lunchpakketje opeten in onze brasserie, tegen betaling van een consumptie. Bel of mail voor informatie of een reservering: +31(0)43-6013186 – info@mergelrijk.nl.

Duo attractie MergelRijk + Steenkolenmijn

De Steenkolenmijn ligt direct naast MergelRijk en staan binnendoor met elkaar in verbinding. Beide attracties vertellen totaal verschillende facetten van de ondergrondse Limburgse historie: mergel/grotten en mijnbouw. Als u beide attracties bezoekt, dan heeft u een ochtend of middag vullend programma en zijn uw leerlingen een wel zeer bijzondere ervaring rijker. Bel of mail voor informatie of een reservering: +31(0)43-6013186 – info@mergelrijk.nl.

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken