MergelRijk

Wat is er te doen in Valkenburg, Zuid-Limburg

Wat is er te doen in Valkenburg? Genoeg als u naar MergelRijk komt!
Bent u toevallig een keer in het Zuid-Limburgse Valkenburg? Dan is een bezoek brengen aan MergelRijk meer dan de moeite waard. In deze nieuwe attractie in de grotten van Valkenburg kunt u meer te weten komen over waar, hoe en waarom de Bokkenrijders in het geheim samenkwamen, zien waar en hoe grotchampignons gekweekt worden, ontdekken hoe zogenaamde blokbrekers mergel ontgonnen en met eigen ogen bekijken hoe fossielen kunnen worden opgegraven. Heeft u kinderen? Ook zij zullen zich in MergelRijk prima vermaken, want iedereen – oud(er) of jong – wordt bij ons meegenomen naar de tijd van de Mosasaurussen in de Krijtzee, naar een schuilkapel, naar een grotwoning en naar wat in tijden van oorlog de geheime bergplaats voor nationale kunstschatten was.

MergelRijk voor scholieren
Voor schoolgaande kinderen, voor wie u een schoolreisje organiseert, hebben we bij MergelRijk een speciaal schoolarrangement samengesteld. We vragen u dit arrangement van tevoren te reserveren. Het schoolarrangement is al te boeken voor groepen vanaf 20 personen. Heeft u met uw school nog speciale wensen, dan zullen wij daar zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden. Wilt u alvast een idee krijgen van de mogelijkheden voor groepen scholieren? Bel ons dan – geheel vrijblijvend – via telefoonnummer: +31(0)43-6013186 of bekijk hier onze tarieven en aanvullende informatie.

U kunt er ook voor kiezen een combinatiearrangement voor scholieren te reserveren, genaamd ‘MergelRijk en de Steenkolenmijn’. Met dit arrangement krijgen scholieren eerst een rondleiding door de Steenkolenmijn en daarna gaan ze MergelRijk bezoeken (de twee attracties liggen naast elkaar). Eenmaal in MergelRijk krijgen ze een leuke speurtocht in groepjes te doen en kunnen ze deelnemen aan de snuffelworkshop. Tijdens de snuffelworkshop maken scholieren kennis met mergelbeeldhouwen en leren ze, uiteraard onder deskundige begeleiding, een souvenir uit een blokje mergel te maken. Dit souvenir mogen ze na afloop van de snuffelworkshop natuurlijk mee naar huis nemen. Scholieren en begeleiders mogen een eigen lunchpakketje meenemen, dat ze in onze brasserie op hun gemak kunnen opeten, als daarbij tegen betaling van € 2,50 per persoon een consumptie wordt genuttigd. Bent u benieuwd naar de tarieven? De tarieven bekijkt u op deze pagina. Het lijkt u een leuk idee om deze twee attracties in Valkenburg te komen bezoeken, maar u heeft nog wel een aantal vragen? Bel ons dan via telefoonnummer: +31 (0)43 – 6013186 of stuur een e-mail naar: info@mergelrijk.nl. Wij beantwoorden ze met alle plezier en horen graag van u.

MergelRijk voor collega’s
Behalve groepen scholieren, kunnen ook groepen collega’s in MergelRijk terecht. Deze groepen kunnen onder meer deelnemen aan één van onze mergelworkshops. Tijdens bijvoorbeeld de workshop TEAM gaat elke collega zelfstandig aan de slag, maar uiteindelijk wordt er gewerkt aan één groter gezamenlijk mergelproject. Tijdens deze workshop staat samenwerking voorop en we weten bijna zeker dat het uitvoeren van dit project de band tussen collega’s zal verbeteren en/of verder zal versterken. Het uiteindelijke programma stellen we altijd in overleg met u samen en bijna niets is ons te gek. Mergelworkshop TEAM wordt georganiseerd in ons grottenatelier. Om deel te kunnen nemen aan de TEAM-workshop dient u met minimaal 10 personen te zijn. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur. Op de pagina mergelworkshops bekijkt u nog meer informatie over onze mergelworkshops en de bijbehorende tarieven.

Voorafgaand aan of na de workshop kunt u genieten van een overheerlijk kopje koffie met een echte Limburgse vlaai of van een uitgebreid lunch- of dinerbuffet in het grotcafé.

Graag tot ziens in MergelRijk!

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken