MergelRijk

Wat te doen in Valkenburg? Bezoek MergelRijk in Valkenburg

Wat te doen in Valkenburg? Wij hebben een interessante optie voor je! Kom naar de Valkenburgse attractie MergelRijk. MergelRijk bevindt zich in de mergelgrotten van het Limburgse stadje Valkenburg. Bij MergelRijk kom je meer te weten over de grotten en het gebruik van mergel. Een gezellige, leerzame en interactieve activiteit tijdens jouw verblijf in Valkenburg.

Wat te doen in Valkenburg: Bezoek de grotten van MergelRijk

Je bent vast benieuwd naar wat er in MergelRijk Valkenburg te doen is? Bij een bezoek aan MergelRijk kom je er achter waarom en waar de Bokkenrijders samenkwamen. Je leert hoe blokbrekers, blokken mergel uit de grond haalden en wat ze van deze blokken maakten. Door het uitbreken van mergel ontstond een gangenstelsel, de huidge mergelgroeven. Van mergelblokken zijn creaties gemaakt, waaronder een levensgrote versie van ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt. Ook zie je hoe grotchampignons gekweekt worden. MergelRijk is ook leuk om met kinderen te bezoeken. Ze kunnen er een speurtocht doen en kinderen mogen fossielen komen opgraven. MergelRijk is ook bij uitstek de locatie voor onder andere bruiloften, kinderfeestjes en personeelsuitjes. Een bezoek aan MergelRijk is in elk seizoen geschikt. In de periode rondom de Kerstdagen is MergelRijk bovendien prachtig versierd. Kortom een bezoek aan MergelRijk is meer dan de moeite waard.

Schoolarrangementen bij MergelRijk Valkenburg

MergelRijk Valkenburg heeft voor groepen leerlingen van de basisschool en van de middelbare school speciale groepsarrangementen. Wij bieden een speciaal schoolarrangement dat van tevoren gereserveerd dient te worden. Dit arrangement is te boeken vanaf 20 personen. Wij bieden ondermeer snuffelworkshops aan. Tijdens deze workshops leren de scholieren, onder leiding van een professionele mergelbeeldhouwer, hoe ze een mooi souvenir van een mergelblokje kunnen maken. Kortom, er is ook voor scholieren genoeg te doen en te beleven bij MergelRijk in de grotten van Valkenburg.

Wat te doen in Valkenburg voor groepen

MergelRijk biedt ook workshops aan voor grotere groepen vanaf 10 personen. Een professionele mergelbeeldhouwer begeleidt de workshop en leert je de mooiste creaties te maken van mergel. De workshops zijn te reserveren voor beginners en voor gevorderden. De workshops staan garant voor een gezellige en leerzame ervaring. Lees hier meer over de mergelworkshops.

Welke mergelworkshops biedt MergelRijk Valkenburg?

Alle workshops starten met een rondleiding, gevolgd door een korte film en uitleg. Vervolgens kun je zelf aan de slag met het maken van jouw eigen kunstwerk.

  1. LITE: De LITE-workshop is het low-budget instap-programma. Het is de bedoeling dat je aan de hand van voorbeelden van een blokje mergel een 2D-sculptuur maakt. De workshop is geschikt voor alle leeftijden en na afloop heb je de tijd om MergelRijk op eigen gelegenheid verder te ontdekken.
  2. BASIC: De BASIC-workshop is de populairste workshop van MergelRijk. De workshop is vergelijkbaar met de LITE-workshop, alleen krijg je nu meer tijd en een groter mergelblokje. Het is mogelijk om hier een 3D-sculptuur van te maken.
  3. PRO: De PRO-workshop gaat nog een stapje verder dan de BASIC-workshop. Deze workshop is geschikt voor creatievelingen die op zoek zijn naar een uitdaging. Je kunt kiezen uit mergelblokjes van verschillende formaten om hier vervolgens een mooi kunstwerk van te maken.
  4. TEAM: De TEAM-workshop is ideaal voor personeelsuitjes. De workshop draait om samenwerking en teambuilding. De groep wordt verdeeld in subgroepen en aan de hand van een thema wordt er een wedstrijdelement toegevoegd. De meest creatieve groep wint. Het is ook mogelijk om de groep als geheel aan een opdracht te laten werken.
  5. WIJNKOELER: Deze workshop is bedacht voor echte wijnliefhebbers. Tijdens de workshop maak je je eigen wijnkoeler en uiteraard is er tussendoor tijd voor een kleine wijnproeverij.

Naast onze workshops zijn er volop mogelijkheden om te genieten van een warme kop koffie en een stuk Limburgse vlaai. Je hoeft je dus niet meer af te vragen wat er te doen is in de Valkenburgse Grotten. Kom gezellig naar MergelRijk in Valkenburg! We zien je graag, tot snel!

Bestel nu tickets! Contact met MergelRijk!

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken