MergelRijk

Workshops in Valkenburg bij MergelRijk

MergelRijk is niet zomaar een mergelattractie, het is ook de plek in Valkenburg waar u terecht kunt als u wilt deelnemen aan een unieke mergelworkshop. Er zijn workshops te boeken voor zowel beginners als gevorderden. Voor degenen die zich een beginneling voelen zijn er kortdurende Valkenburgse workshops te reserveren. Hierin worden de basisregels van het mergelbeeldhouwen uitgelegd. Voor degenen die zich een expert op het gebied van mergelbeeldhouwen voelen zijn er langdurende workshops te reserveren. Hierin wordt er minder lang bij de basisregels van het mergelbeeldhouwen stilgestaan, maar worden ingewikkeldere technieken uitgelegd. Alle mergelworkshops vinden plaats in MergelRijk’s eigen grottenatelier en worden geleid door ware mergelprofessionals.

Uit welke workshops kan ik uit kiezen?
MergelRijk in Valkenburg biedt u de keuze uit de volgende mergelworkshops (te boeken voor groepen, bestaande uit minimaal 10 personen). Bovendien is een korte rondleiding door MergelRijk en een proeverijtje van grottenham en daelhemergroevebier ook inbegrepen. (m.u.v. de wijnkoelerworkshop)

  1. MergelWorkshop LITE. De LITE-workshop is bedoeld voor beginnende mergelkunstenaars en duurt 60 minuten. Tijdens deze workshop krijgt u van ons een mergelblok van ongeveer 15 bij 10 bij 8 cm. U leert vervolgens, onder deskundige begeleiding, van dit blok een leuk aandenken te maken.
  2. MergelWorkshop BASIC. De BASIC-workshop is de populairste workshop die we hebben. Tijdens deze 90 minuten durende workshop krijgt u van ons een mergelblok van ongeveer 20 bij 15 bij 8 cm. Dit mergelblok gaat u tot iets moois leren bewerken.
  3. MergelWorkshop PRO. De PRO-workshop gaat een stap verder dan de BASIC-workshop, is dus vooral geschikt voor de echte mergelkunstenaars onder u en duurt 120 minuten. Tijdens deze workshop krijgt u van ons een mergelblok van ongeveer 30 bij 15 bij 8 cm. Dit blok leert u vervolgens om te toveren tot een fraaie creatie.
  4. MergelWorkshop TEAM. De TEAM-workshop is ideaal om te volgen als u op zoek bent naar een originele teambuildingsactiviteit. Voorafgaand aan deze workshop, die 150 minuten duurt, bepalen we samen met uw team hoe het programma er precies uit gaat zien. Samenwerking is tijdens deze workshop uiteraard het belangrijkste thema. Elke deelnemer gaat zelfstandig aan de slag, maar er zal gezamenlijk aan één project gewerkt (moeten) worden. Wat voor project dat kan zijn? Een schaakspel van mergel, dat uiteraard bestaat uit heel veel verschillende onderdelen, of een totempaal van mergel, die tegen het eind van de workshop gezamenlijk opgebouwd dient te worden.
  5. MergelWorkshop WIJNKOELER. De WIJNKOELER-workshop is de laatste workshop waaruit u kunt kiezen bij MergelRijk in Valkenburg. De workshop duurt 150 minuten. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat u tijdens deze workshop een wijnkoeler uit mergel leren creëren, waar u gegarandeerd nog jaren van zult genieten.

Leuk om te weten…
Aan welke mergelworkshop u ook besluit deel te nemen, u kunt deze altijd combineren met een heerlijke blokbrekerslunch of met een lekker kopje koffie of thee en een vers stukje Limburgse vlaai van onze Valkenburgse vlaaienbakker.

Liever zelf een Limburgse vlaai bakken?
Vindt u het niet alleen heerlijk om van een MergelRijkse vlaai te genieten, maar wilt u er zelf ook één leren maken? Neem dan eens deel aan een andere interessante workshop die nabij Valkenburg, in Maastricht, georganiseerd wordt: de Limburgse Vlaai Bakken Workshop. Deze workshop bestaat uit een rondleiding door zowel een oude nog werkzame watermolen uit de 7e eeuw als de bakkerij. In de watermolen maakt u kennis met het ambacht van de molenaar en ziet u hoe meel gemaakt wordt. Daarna gaat u zelf aan de slag en uiteraard mag u na afloop het eindresultaat, uw eigen vlaai, mee naar huis nemen.

Nog een laatste optie
Bent u niet zo’n bakker, dan is het wellicht een idee om deel te nemen aan de Workshop Cocktail Shaken in Valkenburg. Tijdens deze workshop leert u shaken, stirren, blenden, strainen en nog veel meer. Daarnaast krijgt u een aantal cocktails te proeven die bartenders ter plekke voor u serveren. Behalve in Valkenburg kan deze zinderende workshop ook in Maastricht georganiseerd worden. Aan u de keuze.

Films ● Speurtocht

Mergeltekenen ● Dino's spotten

Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen

Mergelbeeldje maken ● Fossielenzoeken